Hyppää pääsisältöön

Radio City tarjosi kanavan nuorisolle ja alakulttuureille

Vuonna 1985 Suomi koki eetterimullistuksen: 19 yksityistä paikallisradiota aloitti toimintansa. Radio Cityn ja Ylen ero olisi mm. lässytyksen puute.

Vappuaattona 1985 aloittanut Elävän musiikin yhdistyksen Elmun käynnistämä Radio City keräsi paikallisradioista eniten huomiota.

Puuhamiehet Teemu Lehto ja Teppo Turkki hahmottelivat tulevan radion linjaa edellisenä kesänä tehdyssä haastattelussa.

Yle oli massiivinen, hidas ja epäinhimillinen, ja se palveli parhaiten keskiluokkaa ja vanhempaa väestöä.

Radio City taas olisi kevyt, nopea ja paikallinen. Se tarjoaisi kanavan pääkaupungin nuorisolle ja alakulttuureille, jotka sen avulla löytäisivät radion uudelleen.

Mutta jo ennen kuin uudella kaupallisella kanavalla oli tietoakaan tuloista, jouduttiin pohtimaan, pitäisikö sen boikotoida kansainvälisten suuryhtiöiden mainoksia.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto