Hyppää pääsisältöön

Radiolaiset viljankorjuussa

"Tarva" johti tarmokkaiden radiolaisten joukkoa, joka vuonna 1956 lähti Fabianinkadun toimipisteestä viljankorjuuseen Ruotsinkylän pelloille.

Kun isänmaallinen talkootyö nousi uuteen kukoistukseen sotien aikana, radio oli toiminnassa aktiivisesti mukana.

Perinnettä jatkoivat 1950- ja 1960-luvuilla toimittaja Niilo Tarvajärven radio- ja tv-tempaukset, joilla kerättiin varoja monenlaisiin hyväntekeväisyystarkoituksiin.

Tämänkertaisten talkoiden tarkoitusta ei uutisfilmi kerro, mutta hengessä ei näytä olevan moittimista.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto