Hyppää pääsisältöön

Radion tulevaisuus tv:n aikakaudella

Yleisradion uudistuminen herätti vilkasta keskustelua myös 1960-luvulla. Se puhutti myös vuonna 1967 pidetyillä Yleisradion selostajapäivillä.

Tampereella järjestetyssä seminaarissa Yhteiskunnallisen korkeakoulun lehdistö- ja tiedotusopin professori Raino Vehmas arvosteli nuorta tv-toimittajapolvea. Hän ei suinkaan syyttänyt sitä kriittisyydestä, vaan päinvastoin - itsetarkoituksellinen hyökkäävyys oli hänestä todellisen kriittisen journalismin vastakohta.

Mielipiteenvaihto keskittyi kuitenkin radion ja radiotoimittajien tulevaisuudennäkymiin mediamullistuksessa. Oheisissa otteissa viisi- ja puolituntisesta materiaalista ovat mukana mm. veteraanitoimittajat Pekka Tiilikainen ja Unto Miettinen, ohjelmajohtaja Jussi Koskiluoma, pääjohtaja Eino S. Repo sekä tutkijat Kaarle Nordenstreng ja Pertti Hemanus.

Teksti: Jukka Lindfors