Hyppää pääsisältöön

Raunioiden Berliini

Toisen maailmansodan jälkeen Berliinissä oli 75 miljoonaa kuutiometriä raunioita. Miltä Saksa näytti sodan jälkeen Yleisradion reportterin silmin?

Kun Yleisradion reportteri vuonna 1950 saapui Länsi-Berliiniin, hän totesi elämän päässeen jatkumaan: autot, raitiovaunut ja metro kulkivat, elokuvateatterit houkuttelivat asiakkaita neonvaloillaan, ravintoloissa nautittiin elämästä.

Kaupat tulvivat tavaroita, mutta länsi-berliiniläiset joutuivat vielä kärsimään työttömyyttä, asuntopulaa ja kovaäänisten ideologista propagandasotaa.

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto