Hyppää pääsisältöön

Romania omalla tiellään

Sosialistinen Romania veti 1960- ja 1970-luvuilla itsenäistä linjaa niin taloudessa kuin ulkopolitiikassa.

Hyvä esimerkki Romanian omapäisyydestä oli, ettei maa osallistunut Varsovan liiton suorittamaan Tšekkoslovakian miehitykseen vuonna 1968.

Romanian johtajan Nicolae Ceauÿescun henkilöpalvonta sai alkunsa juuri hänen pyrkimyksestään irrottaa Romania Neuvostoliiton ohjauksesta 1960-luvulla. Vuonna 1989 hänet teloitettiin hirmuvaltiaana.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto