Hyppää pääsisältöön

Ruokolahden leijona hiipi metsissä ja mediassa

Kesällä 1992 Suomessa seurattiin Ruokolahdella havaitun leijonan liikkeitä. Leijonahavainto työllisti roimasti eri viranomaisia, ja ihmiset pelkäsivät liikkua Ruokolahden metsissä.

Leijonan havaitsi ruokolahtelainen metsätyönjohtaja puita merkitessään. Havainto tehtiin 23.6.1992.

Viranomaiset ottivat asian vakavasti, ja kolme eri ministeriötä määräsi alueelle petotutkija Erik S. Nyholmin.

Nyholm uskoi, että ainakin metsätyönjohtajan havainto oli todellinen. Tosin maastoon oli tehty mediakohun myötä leijonanjälkiä mm. lusikalla.

Kissapedon arvioitiin tulleen Suomen puolelle Venäjältä, mahdollisesti sirkuksesta tai eläintarhasta.

Leijonaa ei ensihavainnon jälkeen tavattu, mutta asiaa tutkinut petotutkija uskoo leijonan olleen kyseisenä kesänä alueella.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto