Hyppää pääsisältöön

Ruokolahden leijona hiipi metsissä ja mediassa

Kesällä 1992 Suomessa seurattiin Ruokolahdella havaitun leijonan liikkeitä. Leijonahavainto työllisti roimasti eri viranomaisia, ja ihmiset pelkäsivät liikkua Ruokolahden metsissä.

Leijonan havaitsi ruokolahtelainen metsätyönjohtaja puita merkitessään. Havainto tehtiin 23.6.1992.

Viranomaiset ottivat asian vakavasti, ja kolme eri ministeriötä määräsi alueelle petotutkija Erik S. Nyholmin.

Nyholm uskoi, että ainakin metsätyönjohtajan havainto oli todellinen. Tosin maastoon oli tehty mediakohun myötä leijonanjälkiä mm. lusikalla.

Kissapedon arvioitiin tulleen Suomen puolelle Venäjältä, mahdollisesti sirkuksesta tai eläintarhasta.

Leijonaa ei ensihavainnon jälkeen tavattu, mutta asiaa tutkinut petotutkija uskoo leijonan olleen kyseisenä kesänä alueella.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto