Hyppää pääsisältöön

Suomelle historian kolmas viestimitali MM-ampumahiihdossa

Vuonna 1963 käytiin Itävallan Seefeldissä hiihdon esiolympialaisten yhteydessä myös ampumahiihdon MM-kilpailut. Suomi otti toistamiseen joukkuekilpailun hopeaa.

20 km:n ampumahiihdossa samanvuotinen Suomen-mestari Veikko Hakulinen joutui tyytymään 6. sijaan. Kärkisijat menivät Neuvostoliiton Vladimir Melaninille sekä Suomen Antti Tyrväiselle ja Hannu Postille.

Suomen miehet menestyivät hyvin 1960-luvun alun MM-kisoissa. Vuosien 1961-1963 mitalisaldo oli yhteensä kaksi kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia.

Teksti: Jukka Lindfors

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto