Hyppää pääsisältöön

Suomen onnellisin mies

Mirja Pyykkö haastattelee Me-lehden Suomen onnellisimmaksi mieheksi nimeämää haudankaivaja Teuvo Lainetta.

Laine on 43-vuotias entinen maallikkosaarnaaja. Hän kertoo pelänneensä aina paljon työtä.

Haudankaivajaksi Laineen houkutellut kirkkoherra Pentti Heikkilä sanoi: Eihän siellä paljon palkkaa ole, mutta ei siellä paljon tarvi tehdäkään. Laineen onnellisuus kumpuaa siitä, että hän ei halua muuttaa mitään, vaan on nykyhetkeen tyytyväinen.

Kahden kesken -ohjelmassa haastateltava haastattelee valitsemaansa ihmistä. Teuvo Laine haastattelee hänet haudankaivajaksi houkutellutta kirkkoherra Pentti Heikkilää.

Teksti: Seija Aunila

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto