Hyppää pääsisältöön

Suomi sekaisin Lordin viisuvoitosta

Lordin voitto sai suomalaiset kadulle jo euroviisuyönä. Samalla alkoi Yleisradiossa seuraavan vuoden kisojen suunnittelu.

Ensimmäisenä vuorossa oli ilmoitus, että kisat pidetään Suomessa. Toimitusjohtaja Mikael Jungner ilmoitti asiasta jo seuraavana päivänä.

Sitten pohdittiin kisojen rahoitusta. Euroviisujen järjestäminen kun maksaa yli kymmenen miljoonaa euroa, mikä ei ole Ylessä pikkkuraha.

Jungnerin mukaan raha löytyy. Myös pääministeri Matti Vanhanen lupasi, että tarvittaessa valtiovalta auttaa. Hän kuitenkin muistutti, ettei kyse ole "avoimesta piikistä Ylelle".

Ainakin Helsingissä juhlat jatkuivat vielä sunnuntainakin, ja suomalaiset odottivat kansanjuhlaa, joka oli luvattu järjestää seuraavalla viikolla.

Lordin voiton jälkeen

Yle järjesti 52. Eurovision laulukilpailut 10. ja 12. toukokuuta 2007.

Yleisradio ilmoitti kesäkuussa, että ensi vuoden Euroviisujen alustava budjetti on vajaat 13 miljoonaa euroa eli selvästi vähemmän kuin Ateenassa vuonna 2006.

Valtion lisäksi rahaa laulukilvan järjestämiseen tulee Euroopan yleisradioliiton jäsenmailta, Ylen yhteistyötahoilta ja pääsylipputuloista. Vuoden 2007 Euroviisut järjesttiin Helsingin Areenassa toukokuussa 2007. Suomea tuolloin edusti Hanna Pakarinen.

Lue lisää:

Hard Rock Hallelujah! – Lordi rokkasi Suomelle euroviisuvoiton 2006

Finland twelve points! Suomi 12 pistettä! Kolme sanaa, joita harvoin on Euroviisuissa kuultu, mutta vuonna 2006 ne lausuttiin peräti kahdeksan kertaa. Lordi pokkasi Suomen ensimmäisen euroviisuvoiton kaikkien aikojen piste-ennätyksellä ja viisuhistorian ensimmäisenä hard rock -yhtyeenä. Elävän arkiston koosteessa muistellaan Lordin matkaa karsinnoista aina Kauppatorin yleisöennätyksen keränneisiin voitonjuhliin asti.

Kommentit