Hyppää pääsisältöön

Suuri vaalikeskustelu presidentinvaaleista 1968

Vuoden 1968 presidentinvaalikampanjassa vedettiin rajaa keskustan ja vasemmiston muodostaman ”kansanrintaman” ja muiden välille. Vasemmisto, kepu ja liberaalit kannattivat Urho Kekkosen uudelleenvalintaa, kokoomuksen ehdokas oli pankinjohtaja Matti Virkkunen, ja Suomen Maaseudun puolueelle keräsi protestiääniä tullineuvos Veikko Vennamo.

Suuressa vaalikeskustelussa väiteltiin Nato-jäsenyyden sijasta YYA-sopimuksesta, yksityistämisen sijasta pinnalla oli sosialisointi, työttömyydestä ei syytetty sateenkaarihallitusta vaan kansanrintamaa, ja välillä uppouduttiin myös kepun puoluejärjestöjen tilintarkastusriitoihin.

Mukana olivat mm. 1960-luvun suuret poliittiset nimet Eino Poutiainen, Johannes Virolainen, Harri Holkeri, Juha Rihtniemi, Ele Alenius, Pekka Silvola, Aarre Simonen ja Aarne Saarinen.

Kommentit