Hyppää pääsisältöön

Syyttäjän mukaan Gustafsson peitteli tekoaan

Bodominjärven oikeudenkäynnin loppulausunnossaan syyttäjät sanoivat, että oikeudenkäynnin aikana on osoitettu selvästi Nils Gustafssonin syyllisyys surmiin. Syyttäjien mukaan Gustafsson on surmaaja, joka yritti peitellä tekoaan.

Syyttäjän mukaan Gustafssonin vammat olivat tavallisia pahoinpitelyvammoja, ja syytetty vain näytteli tajutonta. Motiivina oli syyttäjien mukaan mustasukkaisuus.

Syyttäjien mukaan monipuolisesta todistusaineistosta muodostuu kokonaisuus, joka vahvistaa Gustafssonin syyllisyyden. Siksi se vaati tuomiota kolmesta murhasta.

Puolustuksen mukaan surmaaja oli ulkopuolinen. Puolustus arvioi, että Gustafssonilla oli aivovamma, joka aiheutti tajuttomuuden ja muistinmenetyksen.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto