Hyppää pääsisältöön

Syyttäjän mukaan Gustafsson peitteli tekoaan

Bodominjärven oikeudenkäynnin loppulausunnossaan syyttäjät sanoivat, että oikeudenkäynnin aikana on osoitettu selvästi Nils Gustafssonin syyllisyys surmiin. Syyttäjien mukaan Gustafsson on surmaaja, joka yritti peitellä tekoaan.

Syyttäjän mukaan Gustafssonin vammat olivat tavallisia pahoinpitelyvammoja, ja syytetty vain näytteli tajutonta. Motiivina oli syyttäjien mukaan mustasukkaisuus.

Syyttäjien mukaan monipuolisesta todistusaineistosta muodostuu kokonaisuus, joka vahvistaa Gustafssonin syyllisyyden. Siksi se vaati tuomiota kolmesta murhasta.

Puolustuksen mukaan surmaaja oli ulkopuolinen. Puolustus arvioi, että Gustafssonilla oli aivovamma, joka aiheutti tajuttomuuden ja muistinmenetyksen.

Teksti: Paavo Rytsä

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto