Hyppää pääsisältöön

Talvisodan henki - mistä se tuli?

Talvisodasta jäi muistoksi sen henki, jolla tarkoitettiin sosiaalisten, poliittisten ja kielellisten ristiriitojen syrjäytymistä yhteisen uhkan edessä. Minkälaisessa yhteiskunnassa elettiin ennen talvisotaa ja mistä talvisodan henki syntyi?

Synnyttikö talvisodan hengen yhteiskunnan demokratisoituminen, upseerien reilu käytös vai Stalinin ja Hitlerin sopimus? Ja mihin talvisodan henki katosi?

Siitä puhuvat yhdeksän rintamamiestä, jotka eroavat yhteiskunnalliselta ja aatteelliselta taustaltaan. Hannu Taanilan ohjelma on valmistunut 1979.

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto