Hyppää pääsisältöön

Tamara Lund siirtyi tanssilavoilta oopperan palkeille

Suosikkilaulaja Tamara Lundista tuli 1960-luvulla operettidiiva. Jatkoaika-ohjelman haastattelussa häneltä kysytään, onko mukavampi laulaa ooppera-aarioita vai iskelmiä.

Tanssilavoilla ainakin yleisökontakti oli välittömämpää kuin taidemusiikin puolella. Oopperassa tai operetissa ei juuri tartuttu takinliepeestä ja kehuttu hyvin mennyttä keikkaa.

Tamara Lund (1941–2005) löi itsensä iskelmätaivaalle vuoden 1963 euroviisukarsinnoissa laululla Olen mikä olen.

Lund levytti iskelmiä kuitenkin vain muutaman vuoden ajan. Hän opiskeli teatteria ja esiintyi musikaaleissa.

Vuonna 1967 Lund sai kiinnityksen operettilaulajaksi Kansallisoopperaan. Kansainvälisen läpimurtonsa hän teki Münchenissä 1970-luvulla.

Iskelmäkeikat laulaja oli haastattelun aikoihin jo kauan sitten lopettanut. Hänen tullessaan oopperaan talon johtaja oli tosin kehottanut jatkamaan niitä: "Sillähän me houkutellaan nuorta väkeä!"

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto