Hyppää pääsisältöön

Tanska kaatui nyrkkeilyssä

Vuonna 1953 Suomen amatöörinyrkkeilijät olivat hyvässä iskussa. Tanska-ottelussa olivat mukana mm. Jorma Limmonen, Risto Luukkonen, Pentti Hämäläinen ja Pentti Niinivuori.

Tietolaatikko

Jorma Limmonen nyrkkeili vuonna 1960 höyhensarjassa olympiapronssia.
Pentti Niinivuori voitti vuonna 1953 EM-pronssia

Tanska kukistui luvuin 7-3. Monien mielestä Suomelle olisi kuulunut kahdeksaskin piste, sillä norjalaistuomarien ratkaisu Herulf Andersenin ja Teuvo Mankosen keskisarjan ottelussa nostatti vihellyskonsertin.

Ottelunsa voittivat Jorma Limmonen ja Risto Luukkonen (kärpässarja), Pentti Hämäläinen (kääpiösarja), Pentti Niinivuori (kevyt sarja), Raimo Mankki (välisarja), Leo Perätalo (raskas keskisarja) ja Ilkka Koski (raskas sarja).

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit