Hyppää pääsisältöön

Tarvan Laatikkoleikki

Television alkuaikojen suursuosikki tuotiin ruutuun 123. kerran juhlaohjelmassa vuonna 1964. Palkintoihin kuuluivat mm. minkkihattu, alppilamppu ja kärpäslätkä.

Vuonna 1958 alkaneen Palapeli-viihdeohjelman suosituin osuus oli Niilo Tarvajärven vetämä Laatikkoleikki. Hänen apulaisenaan toimi Lenita Airisto. Tällä kertaa mukana vilahtaa myös Sirkus Papukaijan Onni-klovni.

Kilpailijan piti valita yksi tarjolla olevista laatikoista, joiden sisältöä hän ei tiennyt. Joissakin oli hyödyllistä tavaraa, toisissa jonninjoutavaa krääsää ja yhdessä laatikossa arvokas pääpalkinto.

Juontaja tarjosi kilpailijalle laatikosta rahaa. Mikäli tämä uskoi osuneensa oikeaan laatikkoon, hän ei huolinut seteleistä vaan piti mieluummin laatikon sisältöineen.

Tarva toi Laatikkoleikin vielä kerran ruutuun erikoisohjelmassa, jossa juhlittiin 500000:nnetta tv-lupaa.

Tällä kertaa kilpailijoina ovat herra Valjakka, rouva Linnavuori ja herra Uusitalo. Palkintoina on levysoitin levyineen, käkikello, 200 tulitikkupakettia, alppiaurinkovalaisin, huopajalkineet, hiirenloukku, kahvikalusto, minkkihattu ja tietysti obligatorinen hyönteisentappoväline.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto