Hyppää pääsisältöön

Tilintekoja Reporadion ajasta

Eino S. Revon kiistelty pääjohtajakausi puhutti vielä kauan jälkikäteenkin. Vuonna 1972 sitä käsitteli kaksi eri näkökulmia edustavaa kirjaa.

Kirjailija Pentti Holappa ja valt.tri Seikko Eskola keskustelevat Jaakko Korjuksen pamfletista ”Suunnaton Yleisradio” ja Pertti Hemánuksen teoksesta ”Reporadion nousu ja tuho”.

Molemmilla kirjoittajilla oli läheinen suhde Yleisradioon. Korjus istui yhtiön hallintoneuvostossa kokoomuksen mandaatilla, "edistykselliseksi porvariksi" luonnehdittu Hemánus puolestaan toimi Revon kaudella Ylen ohjelmatoiminnan koordinaattorina. Holappa arvelee molempien liikaakin tarkastelevan maailmanmenoa vain Yleisradion näkökulmasta.

Keskustelijoiden mielipiteet jakautuvat suurin piirtein samoin kuin puheena olevien teosten kirjoittajienkin. Eskolan mielestä Hemánuksen ylistämä Reporadion sallivuus koski vain samanhenkisiä mielipiteitä. Holapan mielestä Repo sen sijaan valitsi parhaan toimintatavan, minkä kukaan tiedotusvälineen johtaja voi valita: päästi eri mielipidesuuntien edustajat taistelemaan keskenään.

Teksti: Jukka Lindfors