Hyppää pääsisältöön

Tolu auttaa jalkasilsaan, neuvottiin 1950-luvulla

Jalkasilsasta pääsi eroon liottamalla raajaansa päivittäin Tolu-liuoksessa, kerrottiin 1950-luvulla valmistuneessa filmikatsauksessa. Majuri Pälikön kehittämän yleispätevän ihmenesteen kerrottiin tepsivän myös kasvihärmään.

Myöhemmät polvet tuntevat Tolun ennen kaikkea tehokkaana puhdistusaineena, mutta 1950-luku löysi sille myös lääketieteellisiä sovellutuksia. Aineen isä palkittiin Brysselin keksintöjen messuilla kultamitalilla.

Sittemmin on todettu, että vaivaan on parempi käyttää apteekista saatavaa tuotetta ja jättää Tolu vain siivoukseen.

Filmikatsaukset

Filmikatsauksiksi nimitetään pitkien elokuvien edellä elokuvateattereissa esitettyjä kotimaisia lyhytelokuvia. Sisällöltään valistavien, opetuksellisten ja uutisluontoisten katsausten kulta-aikaa oli 1950-luku.

Keskustele