Hyppää pääsisältöön

Tukholman kiekkoilijat Kampissa

1930-luvun harvinainen selostusvälähdys kertoo Suomen ja Ruotsin pääkaupunkien välisestä ottelusta Kampin kentällä Helsingissä.

Suomalaisen jääkiekon sanotaan alkaneen tapaninpäivänä 1926, jolloin nahkatehtailija Salminen toi Pyynikin luistinradalle Kanadasta hankkimansa mailat ja kiekot ja käski paikalla olevia urheilijoita: "Pelakkaa pojat!"

Suomen Luistinliitto otti jääkiekon ohjelmaansa vuonna 1927, ja ensimmäinen virallinen seurojenvälinen ottelu pelattiin seuraavana vuonna. Ensimmäisen maaottelunsa Suomi pelasi Ruotsia vastaan vuonna 1928 häviten numeroin 1-8. Vuonna 1933 tappio oli peräti 0-11.

Helsinki - Tukholma -peliä edeltäneenä päivänä pelattu Suomen kolmas maaottelu Ruotsia vastaan päättyi numeroihin 1-3.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto