Hyppää pääsisältöön

Tuomari ei pidä julkisuudesta

Lehdistön metsästämä Hannu "Tuomari" Nurmio viihtyi huonosti haastatteluissa. ”Sivulause nostetaan otsikoksi”, laulaja luonnehtii lehtikirjoittelua.

Tuomari Nurmio nousi julkisuuteen vuonna 1979 lauluilla "Valo yössä", "Hän on täällä tänään", "Kurja matkamies maan" jne.

Tuoreen kansansankarin oli etenkin julkisen uransa alkuvaiheessa vaikea sopeutua siihen, että hänestä tehdyissä jutuissa oli niin paljon muiden keksimää asiaa: ”Usein se, minkä sanoo vahingossa, ylikorostuu.”

Nuotit hukassa –musiikkiohjelman haastatteluunkaan hän ei kovin mielellään tullut - ja ilmoittaa sen myös.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto