Hyppää pääsisältöön

Helsinki englantilaisen turistin silmin vuonna 1965

Keväällä monet ihmiset matkustavat, jotkut jopa Suomeenkin. Ohjelmassa tarkastellaan Helsinkiä englantilaisen turistin silmin keväällä 1965.

Tony Screen ihastelee Helsingin arkkitehtuuria, kohteliaita taksiautoilijoita, vanhojen talojen symmetriaa ja mainioita keittiötavaroita. Myös värikäs kauppatori ja ilmeikkäät helsinkiläiset ovat hänen mieleensä.

Mutta miksi Helsingin seudulla on niin paljon vesitorneja? Vesitorneja on kaikkialla ja ne ovat Screenin mielestä kummallisen näköisiä. Lisäksi Helsingin liikenne muistuttaa kilparataa. Miksi kaikki ajavat väärää puolta?

Vauhdikkaan päivän päätteeksi Screen toteaa, että Helsingissä ei tarvitse olla kauan ilman seuraa — ei ainakaan Töölönlahden puiston penkillä.

Teksti: Rita Landström

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto