Hyppää pääsisältöön

Vappu Jurkka muistelee

Näyttelijä Vappu Jurkka (1927–2012) kertoo elämästään teatterisuvussa ja äidistään näyttelijä Emmi Jurkasta Punaisessa langassa 2011. Vappu ajautui näyttelijäksi, vaikka ei siitä lapsena haaveillutkaan.

Vappu Jurkka syntyi 8.11.1927 näyttelijä Eino ja Emmi Jurkan toiseksi lapseksi. Vappu ja hänen veljensä Sakari ja Jussi jäivät teatteri varjoon. Teatteri vei Emmin kaiken huomion.

Vuonna 1953 Emmi ja Vappu Jurkka perustivat Teatteri Jurkan. Vappu toimi myös teatterin johtajana vuosina 1981–1993.

Lue lisää:

Emmi Jurkka rooliasussa.

Jurkan suvussa teatteri on ennen kaikkea

Eino ja Emmi Jurkan lapsista ja lapsenlapsista on kasvanut merkittävä teatterisuku, jonka vaikutukset suomalaiseen näyttämötaiteeseen ovat kiistattomat. Etenkin Sakari, Vappu ja Jussi Jurkka ovat tehneet ikimuistoisia roolisuorituksia niin televisiossa kuin valkokankaallakin.

Kommentit