Hyppää pääsisältöön

Vesiliskoa ja rantakäärmettä tarkkailemassa

Ilkka Koivisto ja Matti-nukke tutkivat vesiliskoja ja rantakäärmettä.

Ohjelman aluksi Ilkka ja Matti-puhuvat puhtaan veden puolesta. Puhtaan veden määrä vähenee, koska ihmiset likaavat sitä.

Lammikon vesi voi olla puhdasta, vaikka se näyttäisi likaiselta. Ilkka ja Matti-nukke vierailevat lammella ja pyydystävät vesiliskon.

Ilkka ja Matti-nukke keskustelevat vesiliskoista ja rantakäärmeestä, joka ei ole vaarallinen.

Teksti: Seija Aunila

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto