Hyppää pääsisältöön

Vieraana kirjailija Leena Krohn

Leena Krohnin esseenovellikokoelma Tainaron kuvasi ”Helsinkiä muistuttavaa kaupunkia, jossa asuu ihmisen kaltaisia, hyönteisiä muistuttavia olentoja”.

Kirjailija Leena Krohn (s. 1947) avasi tuotantonsa luonnonsuojeluaiheisella kuvakirjalla ”Vihreä vallankumous” vuonna 1970. Hän on kirjoittanut mm. lastenkirjoja, romaaneja, kuunnelmia, kertomuksia ja esseitä.

Krohn tarkastelee teoksissaan mm. moraalia ja keinoälyn eri muotoja. Vuonna 1985 ilmestyneellä, moni palkintoja saaneella Tainaronilla hän tavoitteli Finlandia-palkintoa. Tämän palkinnon hän sai viimein vuonna 1992 ilmestyneestä essee- ja kertomuskokoelmasta ”Matemaattisia olioita tai jaettuja unia”.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto