Hyppää pääsisältöön

Vierivät kivet tutkittiin tullissa

Rolling Stones konsertoi Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1970. Tällä toisella Suomen-vierailulla vastaanottokomiteaan kuuluivat jo huumekoirat.

Rolling Stonesin vuonna 1965 tapahtuneen ensivierailun jälkeisinä vuosina yhtyeen jäseniä oli pidätetty huumeiden hallussapidosta. Vuonna 1969 perustajajäsen Brian Jones löydettiin kuolleena uima-altaastaan.

Laulaja Mick Jagger ihmettelee Suomen televisiolle kuitenkin syvästi, miksi maan viranomaiset kuvittelivat Rollarien käyttävän kiellettyjä aineita. Hän ei pitänyt ”miehistä koirien kanssa”.

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto