Hyppää pääsisältöön

Viimeinen Eltsun ajo ennen talvisotaa

Seitsemännessä Eläintarhanajossa oli mukana ulkomaisia kilpailijoita seitsemästä maasta. Moottoripyöräilijät pitivät Eläintarhassa isäntämaan kunniaa yllä.

Tietolaatikko

Pienempien moottoripyörien voittajat olivat hollantilainen Binder ja Saksan Wünsche

C-luokassa Suomi otti kolmoisvoiton: Raine Lampinen (Norton) voitti 107.5 km:n keskituntinopeudellaan, ja seuraavina maaliin tulivat Otto Brandt ja H. Lindström

1.5-2-litraisten urheiluvaunujen luokan voitti saksalainen U. Richter (BMW) ja pienemmän luokan hänen maanmiehensä K. Haeberle (Hanomag)

Kilpavaunujen sarjassa oli viisi osanottajaa, joista voiton peri nuori ruotsalainen A. Westerblom Alfa Romeolla

Järjestäjien pettymykseksi vieraiden joukosta puuttuivat Euroopan radoilla voitokkaasti esiintyneet Mercedes Benz ja Auto Union.

Reino Hirviseppä höystää selostustaan hevosurheilutermein: ajajat nousevat "ratsunsa selkään" ja ohjaavat "vikuroivia varsojaan".

Kolmessa autoluokassa ajoi yhteensä 13 autoa. Lehdistössä ajoja pidettiin latteina.

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto