Hyppää pääsisältöön

Viisasten kerho mainostaa margariinia

Tässä margariinimainoksessa viisasten kerho pohtii margariinin käytön etuja. Viisasten kerhoa lähetettiin vuodesta 1945 aina vuoteen 1995.

Radion kuuntelijoita pyydettiin vuonna 1945 julkaistussa lehti-ilmoituksessa lähettämään visaisia kysymyksiä viisaiden miesten ratkaistavaksi.

Kerhon puheenjohtaja valitsi kuuntelijoiden kirjeistä diktaattorin valtuuksilla sopivaksi katsomiaan kysymyksiä nimettöminä esiintyvien viisaiden vastattavaksi. Mikäli viisaat eivät tienneet vastausta esitettyyn kysymykseen, kysymyksen lähettäjä sai pienen palkkion.

Viisasten kerhon ensimmäinen puheenjohtaja oli Tauno Rautiainen. Myös puheenjohtajana toimineen Kauko Saarentauksen mukaan kysymykset lajiteltiin kolmeen pinoon: Yhteen ne, joita ei missään tapauksessa kysytä; toiseen tuhmat, joita Saarentauksen mielestä oli liian vähän. Kolmanteen kasaan tulivat parhaat kysymykset, herkkutatit, joita kotiraaditkin pääsivät nyt pähkäilemään.