Hyppää pääsisältöön

Vuosi, jolloin pop tuli Helsinkiin

Vuonna 1967 Helsingissä kävi enemmän tähtiluokan popvieraita kuin kenties koskaan sen jälkeenkään. Useimmat konsertit kuulutti Antti Einiö, ja niistä kirjoitti Iskelmä-lehteen Erkki Pälli. Toimittaja Juhani Similä tallensi heidän muistikuviaan 30 vuotta myöhemmin.

1960-luku merkitsi angloamerikkalaisen popmusiikin suurta läpimurtoa myös Suomessa.

Vuonna 1967 Suomessa nähtiin mm. The Who, Jimi Hendrix, Cream, Spencer Davis Group, John Mayall, The Hollies, Sam and Daven soulseurue ja American Folk Blues Festival -seurue.

Spencer Davis Group iltapalalla Valmiina - pyörii -ohjelman toimittajien kanssa.
Spencer Davis Group iltapalalla. Spencer Davis Group iltapalalla Valmiina - pyörii -ohjelman toimittajien kanssa. Kuva: Yle kuvanauha Muff Winwood,The Spencer Davis Group,Steve Winwood,Tapani Karhu,1967,kuvakaappaus,Yle Elävä arkisto
Kommentit