Hyppää pääsisältöön

Yvonne de Bruyn, Miss Suomi 1954

Vuoden 1954 virallisiin kauneuskilpailuihin Helsingin Messuhallissa osallistui 23 neitoa. Mukana tuomaristossa olivat lehdistön, kuvanveiston ja elokuvan edustajat. Myös vuonna 1954 pidettiin sekä Miss Suomi että Suomen Neito -kilpailut.

Miss Suomi valittiin jälleen Messuhallissa ja kaikki pukukierrokset käytiin yleisön edessä. Hymykuopat olivat valttia vuoden 1954 Miss Suomi -kisoissa. "Kehittääkseen hymykuoppiaan he olivat viikkokausia syöneet aamupuuronsa imemällä sen olkipillin läpi", kerrotaan selostuksessa. Missiehdokkaiden joukossa oli kaksi neitoa, jotka jäivät historiaan myös muun kuin kauneutensa vuoksi. Liisi Hokkanen tunnetaan paremmin laulajatar Lippe Suomalaisena ja Leni Katajakoski näyttelijänä, jolla oli useita kymmeniä rooleja suomalaisessa elokuvassa.

Voittajaksi kruunattiin 175 cm pitkä Yvonne de Bruyn veikeine hymykuoppineen, ihannetytöksi valittiin Raili Kallioinen, kansikuvatytöksi Liisi Hokkanen ja elokuvatytöksi Leni Katajakoski.

Teksti: Seija De Rybel ja Elina Yli-Ojanperä

Kommentit