Hyppää pääsisältöön

Myyrmannin pommi-isku jätti arpensa

Myyrmäen pommi-isku järkytti suomalaisia laajalti. Ihmiset miettivät, että kenelle tahansa voi tapahtua lähes mitä vaan. Samanlaisia ajatuksia herätti aikoinaan Estonian uppoaminen.

Suomalaisia tosin lohdutti tieto, että kyse oli epätasapainoisen ihmisen tekemästä yksittäisestä iskusta, eikä esimerkiksi järjestäytyneestä terrorismista.

Myyrmannin ulkopuolelle virtasi kynttilöitä ja kortteja uhrien muistoksi. Uhrien ja heidän omaistensa auttamiseksi perustettiin myös rahasto.

Noin kuukausi turmasta järjestettiin Myyrmäen kirkossa muistohartaus pommi-iskun uhrien kunnioittamiseksi.

Myyrmannin kauppakeskus avattiin yleisölle noin puolentoista kuukauden päästä iskusta. Räjähdyspaikalle ei pystytetty muistomerkkiä.

Teksti: Paavo Rytsä

Lue lisää:

Ambulansseja ja paloauto Myyrmannin kauppakeskuksen pihalla 11.10.2002

Räjähdys Myyrmannissa kesken iltaruuhkan

Pommi räjähti Myyrmannin kauppakeskuksessa keskellä perjantain ruuhkaa lokakuun 11. päivänä vuonna 2002. Räjähdys tapahtui noin klo 19.35. Onnettomuudessa kuoli seitsemän. Myyrmannin pommi-isku oli aikanaan vakavin Helsingin siviilialueella tapahtunut onnettomuus sotien jälkeen.

Lue lisää:

Jenni Piispanen oli yksi matkustajista, jotka selvisivät Konginkankaan turmasta 2004.

Satunnaiset sankarit

Elämä ei varoita, kun tapahtuu onnettomuus. Vuosina 2007 ja 2009 esitetyssä sarjassa Satunnaiset sankarit tavattiin suomalaisia suuresti koskettaneista tragedioista selvinneitä, heidän pelastajiaan sekä turmissa omaisiaan menettäneitä.

Lue lisää:

Räjäytetty elämä

Lokakuussa 2002 Myyrmannin kauppakeskuksessa räjähti pommi. 38-vuotias Kari Turunen oli perheensä kanssa tuolloin perjantai-ostoksilla. Väärään aikaan.

Kommentit