Hyppää pääsisältöön

200 suomalaisia kateissa vuoden 2004 tsunamissa

Hyökyaaltokatastrofissa kuolleiden määrä otti suuren harppauksen, kun pelkästään Indonesiassa kuolleiden määrän arvioitiin olleen yli 100 000. Suomalaisten kuolonuhrien määrä alkoi vakiintua uudenvuodenaattona kahteensataan.

Suomalaisten kohtalon selvittämistä helpottivat edellisenä päivänä eri tiedotusvälineissä julkaistut listat. Monet omaiset vastustivat listoja, mutta niiden avulla keskusrikospoliisi sai tiedon oikeasta tilanteesta.

Uudenvuodenaattona poliisi julkaisi tarkennetut listat tuhoalueella kadonneista. Listalla oli 198 nimeä, ja ulkoministeri Erkki Tuomioja arvioi, että luku ei tästä paljon muuttuisi suuntaan eikä toiseen.

Ruotsin tilanne oli vieläkin pahempi, sillä ruotsalaisia oli kateissa uudenvuodenaattona yli 3 500.

Indonesia arvioi, että Sumatran saarella oli kuollut yli 100 000 ihmistä, joten hyökyaaltokatastrofin kuolonuhrien määrä oli noussut jo yli 140 000:n.

Teksti: Paavo Rytsä