Hyppää pääsisältöön

Ensimmäiset uutiset Aasian tsunamista

TV-uutiset sai jo tapaninpäivän aamuna silminnäkijähavainnon Thaimaasta Phuketista. Ulla-Maija Makkonen kertoi, että veden voima oli valtava.

Ensitiedot kertoivat, että Indonesiassa Sumatran saarella oli kuollut ainakin yhdeksän ihmistä rajussa maanjäristyksessä. Eteläisessä Intiassa kuolleita kerrottiin olleen 40.

Hyökyaaltojen uhreina kerrottiin kuolleen Sri Lankassa 160 ja Thaimaassa loukkaantuneen 100 ihmistä. Jo aamulla tiedettiin, että aalto oli vaatinut kuolonuhreja myös Thaimaassa.

Uhrien määrät kasvoivat tunti tunnilta, ja ulkoministeriö uumoili, että myös suomalaisia on vahingoittunut hyökyaalloissa.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto