Hyppää pääsisältöön

Anna Politkovskajan haastattelu Aamu-tv:ssä

Anna Politkovskaja tunnettiin Tšetšenian sodan ja presidentti Putinin arvostelijana. Tuntematon hyökkääjä surmasi hänet lokakuussa 2006.

Kriittisen journalisminsa lisäksi Politikovskaja tunnettiin rauhanvälittäjänä Moskovan teatterikaappauksen yhteydessä 2002.

Politkovskaja työskenteli yhdessä Venäjän harvinaisista oppositiolehdistä. Novaja Gazeta on arvostellut mm. presidentti Vladimir Putinin hallintoa, armeijan korruptoituneisuutta sekä Tšetšenian sotaa.

Anna Politkovskaja sai useita kansainvälisiä palkintoja, ja hän oli tunnetuin venäläistoimittaja maailmalla. Politkovskaja vieraili myös Suomessa.

Aamu-TV:n haastattelussa hän arvioi mm., että ainoat henkilöt, joilla olisi valtaa lopettaa Tšetšenian sota, ovat Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti George W. Bush.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa alettiin esittämään myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto