Hyppää pääsisältöön

Arvi Lindin viimeinen uutislähetys

Arvi Lind tuli töihin Yleisradion TV-uutistoimitukseen vuonna 1965. Hän juonsi lähes 40-vuotisen uransa aikana yli 10 000 uutislähetystä.

Tietolaatikko

Arvi Lindin ura Yleisradiossa:

Toimittaja TV-uutisissa 15.10.1965 alkaen

Tekstittäjänä eli uutisfilmien kääntäjänä ja kirjoittajana 1965-67

Kotimaan reportterina ja uutislähetysten juontajana 1967 alkaen

Toiminut myös toimitustekniikan kurssien vastaavana kouluttajana, kesätoimittajakoulutuksen vetäjänä, työnopastajana ja luennoitsijana

Ollut mukana myös opetus-, viihde- ja lastenohjelmissa

Arvi Lindin elämäkerran on kirjoittanut Heikki Hietamies, ja sen nimi on "Lindin Arvi".

Lähde: YLE24

Ennen juontajanuraansa Lind toimi reportterina sekä uutisfilmien kääntäjänä ja tekstittäjänä.

Näyttävän uutisuran lisäksi Lind on esiintynyt myös kotimaisissa elokuvissa "Klassikko" ja "Uuno Turhapuro This is my life". Eläkepäivillään uutisguru on esiintynyt mm. revyyssä.

Viimeistä Lindin juontamaa uutislähetystä 15.10.2003 seurasi noin 1,5 miljoonaa suomalaista.

Lähetyksen lopussa hän lausui: "Hyvät katsojat, on jäähyväisten aika. Tämä oli melkein 40 vuotta kestäneen tv-uutisurani viimeinen lähetys. On ollut etuoikeus saada palvella Suomen kansaa hyvässä Yleisradiossa, hyvien työtovereiden kanssa. Haluan kiittää heitä, ja ennenkaikkea teitä hyvät katsojat, näistä yhteisistä vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää. Tekijät vaihtuvat, mutta työ jatkuu".

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto