Hyppää pääsisältöön

Hetkinen ja tuokio vain

1970-luvulla Yleisradiossa käytettiin vielä filmiä tai kuvanauhaa. Varsinkin filmin käytössä esiintyi erilaisia häiriöitä. Filmin kuva- ja ääninauha saattoivat kulkea eri tahdissa tai filmi voi esimerkiksi katketa.

Häiriöihin oli kuitenkin varauduttu. Pidemmissä katkoksessa kuuluttaja tuli ruutuun kertomaan häiriön syyn ja mahdollisen keston. Lyhyemmissä tapauksissa ruutuun ilmestyi "Hetkinen" tai "Tuokio vain" -kyltti.

Ohjelmassa kerrotaan mitä tapahtuu silloin, kun ohjelma katkeaa ja sanat "hetkinen" tai "tuokio vain" ilmestyvät kuvaruutuun. Häiriöistä kertovat mm. lähetyksenvalvoja, kuuluttaja ja kääntäjä-tekstittäjä.

Ohessa on katsottavissa myös Elävän arkiston koostamat esittelyvideot Ylen käyttämistä erilaisista ilmoituskuvista vuosien varrelta. Useimpien näiden kuvituskuvien tekijä on Hilkka Rosola. Koosteklipit ovat mykkiä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto