Hyppää pääsisältöön

Ruokataidetta 1950-luvulta

Suomalaiskokkien ja -kondiittorien taidonnäytteet keräsivät palkintoja ulkomaisissa kilpailuissa ja tarjottiin kotimaisten asiantuntijoiden ihailtaviksi.

Tietolaatikko

Filmikatsauksilla tarkoitetaan kotimaisia lyhytelokuvia, joita esitettiin pitkän elokuvan edellä elokuvateattereissa. Sisällöltään valistavien, opetuksellisten ja uutisluontoisten katsausten kulta-aikaa oli 1950-luku.

Maamme keittotaidon tuotteet keräsivät kahdeksan kultamitalia Sveitsissä vuonna 1954 pidetyssä kansainvälisessä kilpailussa.

Helsingissä pidetyssä jälkinäyttelyssä olivat aitosuomalaisista ruokalajeista esillä mm. asemapiiras, poronkäristys, kalakukko, revontulivoileipä, karjalanpiirakka, paistetut muikut, mesimarjajäätelö ja meriantura.

Kotimaiset kondiittorit toivat neljä kultamitalia Münchenissa pidetyssä kilpailussa. Myös heidän mielikuvituksellisia luomuksiaan nähdään tässä uutisfilmissä.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto