Hyppää pääsisältöön

Ville Valo kertoo HIM-yhtyeen musiikista

HIM oli 1990-alussa perustettu suomalaisyhtye, joka soitti niin rockia kuin metalliakin. Yhtyeen keulakuvana ollut laulaja Ville Valo kertoi Lista Top 40 -ohjelman (1997) haastattelussa yhtyeen esittämästä musiikista ja tulevasta pitkäsoittolevystä.

HIM (His Infernal Majesty) esitti Lista-ohjelmassa Chris Isaakin suositun kappaleen Wicked Game uudelleen versioituna. Ohjelman juontaja Jani Juntunen kysyi, miksi yhtye päätti esittää kappaleen versioituna. Ville Valo sanoo biisin olleen rakas kappale jo vuosien takaa. Bändi ei hänen mukaansa olisi lähtenyt soittamaan sitä, ellei siinä olisi ollut tarpeeksi "säröä ja volyymia". Toisaalta se ei myöskään ole muodostunut yhtyeelle rasitteeksi, että heidät saattoi moni muistaa juuri Isaakin biisin omintakeisesta versioinnista. "Uudet ihmiset tajuu uuden jutun paljon nopeemmin, kun niille tuo jotain tuttua uudella tatsilla", Valo totesi.

Kokopitkän levyn tuloa oli Juntunen mukaan jo odoteltu. Lp oli tosin kohta tulossa, mutta miksi sitä on jouduttu odottamaan? Biisipulasta ei Valon mukaan ole ollut kyse vaan pikemminkin siitä, että yhtye on ollut kiertueella. Lisäksi kohtuullisen tuoreella bändillä ei hänen mukaansa ole vielä varmuutta. HIM teki kaksikymmentäviisi biisiä, joista se valikoi levylle tulevat kappaleet. Levystä on Valon mukaan tulossa värikäs kokonaisuus, jossa on 66 kappaletta ja soitto kestää 66 minuuttia ja kuusi sekuntia. Ville Valo tiivisti levyn sisällön: "Rakkauslaulu-kokoelma. Välillä rankempaa, välillä softimpaa."

"HIM-yhtyeen esitystyyliä ja musiikkia voisi luonnehtia siten, että kovuutta ja raakuutta sekä väliin hempeyttä? Sitäkö yhtyeenne on?", Jantunen kysyy lopuksi. "Kyllä, joo. Olemme hyvin ennalta-arvattava yhtye", Valo naurahti.