Hyppää pääsisältöön

Ville Valo kertoo HIM-yhtyeen musiikista

HIM oli 1990-alussa perustettu suomalaisyhtye, joka soitti niin rockia kuin metalliakin. Yhtyeen keulakuvana ollut laulaja Ville Valo kertoi Lista Top 40 -ohjelman (1997) haastattelussa yhtyeen esittämästä musiikista ja tulevasta pitkäsoittolevystä.

HIM (His Infernal Majesty) esitti Lista-ohjelmassa Chris Isaakin suositun kappaleen Wicked Game uudelleen versioituna. Ohjelman juontaja Jani Juntunen kysyi, miksi yhtye päätti esittää kappaleen versioituna. Ville Valo sanoo biisin olleen rakas kappale jo vuosien takaa. Bändi ei hänen mukaansa olisi lähtenyt soittamaan sitä, ellei siinä olisi ollut tarpeeksi "säröä ja volyymia". Toisaalta se ei myöskään ole muodostunut yhtyeelle rasitteeksi, että heidät saattoi moni muistaa juuri Isaakin biisin omintakeisesta versioinnista. "Uudet ihmiset tajuu uuden jutun paljon nopeemmin, kun niille tuo jotain tuttua uudella tatsilla", Valo totesi.

Kokopitkän levyn tuloa oli Juntunen mukaan jo odoteltu. Lp oli tosin kohta tulossa, mutta miksi sitä on jouduttu odottamaan? Biisipulasta ei Valon mukaan ole ollut kyse vaan pikemminkin siitä, että yhtye on ollut kiertueella. Lisäksi kohtuullisen tuoreella bändillä ei hänen mukaansa ole vielä varmuutta. HIM teki kaksikymmentäviisi biisiä, joista se valikoi levylle tulevat kappaleet. Levystä on Valon mukaan tulossa värikäs kokonaisuus, jossa on 66 kappaletta ja soitto kestää 66 minuuttia ja kuusi sekuntia. Ville Valo tiivisti levyn sisällön: "Rakkauslaulu-kokoelma. Välillä rankempaa, välillä softimpaa."

"HIM-yhtyeen esitystyyliä ja musiikkia voisi luonnehtia siten, että kovuutta ja raakuutta sekä väliin hempeyttä? Sitäkö yhtyeenne on?", Jantunen kysyy lopuksi. "Kyllä, joo. Olemme hyvin ennalta-arvattava yhtye", Valo naurahti.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

 • Lasse Lehtisen kolumni: Nuoriso heräsi vaatimaan muutoksia maailmanmenoon

  Lasse Lehtinen kirjoittaa 1960-luvusta.

  Suomessa 1960-luvun nuoriso eli murrosaikaa. Nuoria oli aiempaa enemmän ja he olivat yhteiskunnallisesti tiedostavia ja koulutetumpia kuin ennen. Nuorisokulttuuri oli saapunut Suomeen. Kirjailija Lasse Lehtinen kirjoittaa kolumnissaan muun muassa sukupolvesta, joka halusi muuttaa maata ja maailmaa sekä vaikuttaa asenteisiin.

 • Kunnes kuolema heidät erottaa – Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa

  Kotikadun kausi 13 on nyt Areenassa.

  Kotikadun kausi 13 alkaa surullisissa tunnelmissa. Mäkimaiden perheessä läsnä on kuolema, hiipuva rakkaus ja rahaongelmat. Luotoloilla noustaan jaloilleen, iloitaan elämän ihmeistä ja rakennetaan tulevaisuutta. Kauden 13 lisäksi Areenassa on katsottavissa myös kaudet 1, 2 ja 12.

 • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

  Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

  Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

 • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

  Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

  Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

 • Lasse Lehtisen kolumni: Varttituntini kommunistina

  Lasse Lehtinen kirjoittaa Kekkosen ajan alkuvuosista.

  Kirjailija Lasse Lehtisen lapsuus- ja nuoruusvuosien suuria merkkipaaluja ovat olleet yleislakko ja Urho Kekkosen valinta tasavallan presidentiksi vuonna 1956. Lehtisen ensimmäinen poliittinen herääminen tapahtui juuri yleislakon aikaan, mutta myös Urho Kekkosen valinta presidentiksi osaltaan ravisteli nuorukaisen yhteiskunnallisia vaistoja esiin.

 • Elävä arkisto tammikuussa

  Tammikuisia aiheita Elävän arkiston tarjonnassa.

  Juhlat on juhlittu ja lahjakirjat luettu, härkäviikot edessä. Päivä sentään alkaa pidetä. Kun kinkkua on sulateltu raikkaassa talvisäässä, on hyvästi aikaa syventyä Elävän arkiston runsaaseen tarjontaan, josta tammikuussakin löytyy paljon tietoa ja viihdykettä. Draamaa Tammikuu tarjoaa tuhdin paketin toivottua klassikkodraamaa, kun 14.1.