Hyppää pääsisältöön

KITT-auto haastattelussa

Kikkarapää, kikkarapää naisia metsästää, laulettiin suomalaisissa kouluissa Ritari Ässän tunnusmusiikkia suomeksi. Legenda oli myös Ritari Ässän auto, jota Mikko Alatalo sai tilaisuuden jututtaa.

Ritari Ässä oli suosituimpia sarjoja 1980-luvun nuorison keskuudessa. Karismaattinen David Hasselhoff kiiltävine autoineen oli viikottainen puheenaihe kahviloissa ja nuorisotaloilla.

Hasselhoffin näyttelemä Michael Knight sai selvitettäväkseen kovia rikoksia. Rikoksen selvittämisen kruunasi aina tekoälyllä varustetun KITTin puuttuminen tilanteeseen.

KITT oli paranneltu versio Pontiac Trans Am -autosta, KITTin pahin vihollinen oli tätä muistuttava KARR. KITTin äänenä toimi William Daniels.

Sarjaa tehtiin 1980-luvulla yhteensä 90 jaksoa. 1990-luvun alussa Ritari Ässästä tehtiin myös tv-elokuva Knight Rider 2000.

Hasselhoff tunnetaan myös 1990-luvulla pyörineestä Baywatch-sarjasta hengenpelastajien tiimin vetäjänä. Myös laulajanuraa herra on kokeillut. Hasselhoffin tunnetuin levytys lienee vuonna 1989 tehty Looking for Freedom.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit