Hyppää pääsisältöön

Daniel Craig - James Bond

Daniel Craig on 1960-luvun loppupuolella syntynyt englantilainen näyttelijä. Hänen valintaansa Bondiksi arvosteltiin aikanaan laajalti.

Jonni Aromaan haastattelussa Craig kertoo mm. valmistautumisestaan Bondin rooliin ja siitä, miten näyttelijän mielestä brittiagentti 007 kohtelee naisia.

Haastattelussa ruoditaan myös Bondin hahmon kehittymistä vuosikymmenien saatossa kylmän sodan vuosista nykyaikaan.

Craig kertoo myös urastaan näyttelijänä. Läpimurtoroolinaan hän pitää BBC:n 1990-luvun loppupuolella tekemää "Our Friends in the North" -sarjaa.

Casino Royale, joka on Daniel Craigin debyytti-Bond-elokuva, tuli ensi-iltaan Suomessa 24.11.2006.

Artikkelin teksti ja videon tekstitys: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto