Hyppää pääsisältöön

Daniel Craig - James Bond

Daniel Craig on 1960-luvun loppupuolella syntynyt englantilainen näyttelijä. Hänen valintaansa Bondiksi arvosteltiin aikanaan laajalti.

Jonni Aromaan haastattelussa Craig kertoo mm. valmistautumisestaan Bondin rooliin ja siitä, miten näyttelijän mielestä brittiagentti 007 kohtelee naisia.

Haastattelussa ruoditaan myös Bondin hahmon kehittymistä vuosikymmenien saatossa kylmän sodan vuosista nykyaikaan.

Craig kertoo myös urastaan näyttelijänä. Läpimurtoroolinaan hän pitää BBC:n 1990-luvun loppupuolella tekemää "Our Friends in the North" -sarjaa.

Casino Royale, joka on Daniel Craigin debyytti-Bond-elokuva, tuli ensi-iltaan Suomessa 24.11.2006.

Artikkelin teksti ja videon tekstitys: Paavo Rytsä

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto