Hyppää pääsisältöön

Kaarle Kustaa osallistui Suomessa fasaanijahtiin ja kävi pilkillä

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa on innokas eränkävijä. Hänellä on paljon ystäviä Suomessa ja kuningas onkin käynyt useita kertoja maassamme. 1970-luvulla kuningas osallistui metsästysreissulle ja kävi myös Kekkosen kanssa pilkillä.

Usein nämä metsästysretket tehdään julkisuudelta piilossa, mutta vuonna 1975 tv-uutisten kamerat pääsivät paikalle seuraamaan fasaanijahtia Janakkalassa.

Tuolloin kuninkaalle luovutettiin myös Hämeenlinnan kaupungin avaimet ja Älläkkäkillan hauska lakki. Presidentti Urho Kekkonen isännöi lippalakkipäistä seuruetta karvahatussaan.

Vuonna 1970 tuleva kuningas sai kylmää kyytiä Kekkosen talvilomalla Lapissa. Prinssi lennätettiin käsi kipsissä helikopterilla pilkille Somasjärven jäälle viimaan ja tuiskuun.

Onneksi eräretkeläisten ruokailu ei jäänyt pelkän pilkkisaaliin varaan, vaan rakovalkealle päästiin paistamaan vielä räiskäleitä. Kekkonen oli jälleen varustautunut hyiseen säähän karvalakilla, mutta prinssi uhmasi ilmoja pelkkä pipo päässään ja valtaosan ajasta paljain päin.

Teksti: Paavo Rytsä ja Elina Yli-Ojanperä

Keskustelu sulkeutuu 31.10.2024.
Keskustele