Hyppää pääsisältöön

Ruotsin kuningaspari vierailulla 1983

Ruotsin kuningaspari Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia tekivät vuonna 1983 nelipäiväisen valtiovierailun Suomeen.

Kuningaspari saapui Helsinkiin elokuun 22. päivänä miinalaiva Carlskronalla.

Vastassa oli Suomen presidenttipari Mauno ja Tellervo Koivisto. Presidentti tarjosi vieraiden kunniaksi tervetuliaislounaan. Helsingissä vierailun ohjelmaan kuului mm. seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalle sekä vierailu eduskuntatalossa. Vieraille luovutettiin tuolloin eduskunnan muistomitalit.

Helsingistä matka jatkui Savonlinnaan. "Kuninkaallinen maaseutukiertue" aloitettiin Olavinlinnasta. Seuraavana vuorossa oli matka höyrylaivalla Punkaharjulle ja tutustuminen Albert Edelfeltin taidenäyttelyyn Punkaharjun retretissä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto