Hyppää pääsisältöön

Juice kommentoi elämäntapojaan

Juice Leskisen taiteilijaelämään kuului auttamattomasti alkoholi ja tupakka. Hän piti tuotantoaan ruumistaan arvokkaampana.

Boheemit elämäntavat veivät vuosien varrella Leskisen terveyden. Hän sairasti mm. munuaisten vajaatoimintaa, maksakirroosia ja diabetestä.

Juicen elämänfilosofiaan kuului, ettei elämää eletä säästöliekillä.

A-studion haastattelussa hän kommentoi lehtien kirjoittelua terveydestään. Juice toteaa ihmisten olevan huolissaan, miten hän pärjää, kun elämäntavat ovat niin epäterveelliset.

Kato semmosta miehen elämä on, se lyö päätään lattiaan

Elämäntapojensa lisäksi Juice puhui Kesävieras-ohjelmassa muun muassa masennuksen suhteesta luovuuteen sekä keski-ikäisen miehen kriisistä. Juice kuvailee, kuinka moni mies on muodollisesti onnistunut, on ura, auto, vaimo ja kaksi lasta, mutta olo tyhjä. Elämä rakentuu sosiaaliseen onnistumiseen, joka ei tuokaan täyttymystä.

Juice itse toteaa olevansa hulttio ja juoppo, mutta seuranneensa sivusta monenlaista elämää. Kun toimittaja Juho-Pekka Rantala pyytää Juicelta neuvoa näille tavallisille miehille vastaa tämä:

"Voisivat opetella ilmaisemaan itseään, voisivat keskustella muijansa kanssa, voisivat tulla paremmin toimeen työpaikallaan, eivätkä pitäisi huolta siitä onko kravatti suorassa, vaan ihan niin kuin ihmisenä."

Toimittaja Juho-Pekka Rantala muistelee Juicesta tekemäänsä haastattelua

”Kato semmosta miehen elämä on, se lyö päätään lattiaan”

Tämä säe Juicen kappaleesta ”Dokumentti” oli lähtökohta Juice-haastattelulle kesällä 2003 A-studion ”Kesävieras” –ohjelmassa.

”Muodollinen peruste haastattelulle oli se, että Juice oli kyseisenä kesänä Valkeakosken työväenmusiikkitapahtuman päähenkilö, mutta tosiasiassa olin halunnut jututtaa Leskistä jo pitkään nimenomaan siitä, miten hän kuvaa lauluissaan suomalaisen miehen elämää”, muistelee Rantala.

Juicen saapuminen Pasilaan noin puoli tuntia suoran lähetyksen alkua oli mieliin painuva. Auton takapenkiltä nousi mies kaljapullot povitaskuissaan kilisten. Hetken näytti siltä, että juomia oli ajomatkan aikana nautittu jo sen verran, ettei haastattelusta tulisi mitään. Tähti oli muutenkin etäinen ja omissa oloissaan ennen lähetyksen alkua, mutta kun punainen valo syttyi, mies oli aivan skarppina jälleen. ”Itse haastattelusta tuli yksi mieleen painuneimmista töistäni”, kertoo Rantala 13 vuotta myöhemmin vuonna 2016.

Ohjelman päätyttyä Juice tunnusti, että oli alkuun kovin jännittynyt. ”Olin nähnyt niitä sun Lippos-haastattelujasi A-studiossa aiemmin, ja ajattelin, että mitähän tästäkin tulee”, hän kertoi A-studion takahuoneeseen päästyään. Ohjelman jälkeen Leskinen jäi vapautuneesti seurustelemaan tekijätiimin kanssa lähes tunniksi.

Ja kyllä: kun A-studion ”kesävieras” –ohjelmissa muilla vierailla oli ohjelmamukissaan juotavaksi joko vettä tai kahvia, Juicella se oli keppanaa, jota ohjelman ohjaaja Miika Soini oli lähetetty hankkimaan Pasilan lähi-Siwasta.