Hyppää pääsisältöön

Katri Helena ja Kari Tapio Linnan juhlissa 2003

Vuonna 2003 Linnassa nähtiin kaksi pitkän linjan viihdetaiteilijaa. Sekä Katri Helena että Kari Tapio olivat juuri viettäneet 40-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Kysymykseen siitä, kuinka kauan taiteilijat jaksavat vielä esiintyä Katri Helena sanoo että, niin kauan tehdään kunnes opitaan.

Kari Tapio oli samoilla linjoilla. Paljon on kuitenkin opittu, hän kiteytti. Kari Tapiolle ojennettiin kesällä 2003 Iskelmä-Finlandia-palkinto.

22. marraskuuta 1945 Suonenjoella syntynyt Kari Tapio aloitti esiintymisen 1960-luvulla. Myöhemmin hän oli mukana Dannyn kiertueilla. Kari Tapion hittejä ovat mm. "Olen suomalainen", "Myrskyn jälkeen" ja "En pyydä paljon".

17. elokuuta 1945 Tohmajärvellä syntynyt Katri Helena Kalaoja on levyttänyt yli 400 laulua. Katri Helenan hittejä ovat mm. "Anna mulle tähtitaivas", Syysunelma", "Katson sineen taivaan", "Vasten auringon siltaa" ja "Katson autiota hiekkarantaa".

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto