Hyppää pääsisältöön

Joulumaan rakentaminen pysähtyi v.1987

Niilo Tarvajärven unelma oli lähellä romuttua, kun Lapin Joulumaan rakentaminen pysähtyi vuonna 1987 suunnitteluvaikeuksiin.

Lapin Joulumaa-ajatuksen takana ollut Niilo Tarvajärvi viehättyi amerikkalaisesta Disneylandistä jo 1960-luvulla. Hän halusi Suomeen vastaavanlaista joulun elämyspuistoa. Joulumaan paikaksi kaavailtiin Ounasvaaraa.

Hanke eteni kuitenkin tikkuisesti, vaikka ulkomailta lennätettiin yhä enemmän ihmisiä tutustumaan joulupukin kotimaahan. Napapiirillä sijaitseva joulupukin pajakylä, eräänlainen joulumaan komentokeskuskin, oli ajautunut lähes selvitystilaan.

Kunnat olivat satsanneet pajakylään rahaa, mutta eivät riittävästi. Rovaniemellä tuloreikinä olivat mm. erilaiset urheilutilat.

Rahoitus saatiin kuitenkin järjestettyä ja Santa Park avattiin 28.11.1998 Rovaniemen maalaiskuntaan isoon luolaan. Omistajina puiston alkuaikoina oli useita tunnettuja yrityksiä. Nykyään elämyspuiston omistaa kuitenkin Rovaniemen kaupunki.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit