Hyppää pääsisältöön

Christensen kiinni kolmen päivän päästä

Suomalaispoliisit surmanneen Steen Christensenin onnistui paeta läpi poliisin piirityksen Etelä-Helsingistä. Hän matkusti junalla Hämeenlinnaan.

Surmaaja asui Hämeenlinnassa Hotelli Vaakunassa. Poliisille tulvi vihjeitä sadoittain ympäri Etelä-Suomea.

Ratkaiseva vihje tuli hämeenlinnalaisesta apteekista. Christensen oli asioinut apteekissa, ja reseptissä ollut nimi paljasti hänet.

Apteekin farmaseutti kuvaili miestä fiksuksi ja kohteliaaksi. Surmaaja ei vaikuttanut henkilökunnasta millään tavalla epäilyttävältä. Christensen oli asioinut apteekissa ensin ruotsiksi ja vaihtanut myöhemmin englantiin.

Surmaaja oli nähnyt nimensä teksti-tv:stä ja aavisti, että nyt hän on jäämässä kiinni. Christensen poistui hotellin takaovesta, ja poliisi otti hänet kiinni parinsadan metrin päässä hotellista.

Mies ei ehtinyt tehdä vastarintaa, eikä hänellä ollut mukanaan asetta.

Lue lisää:

Rikostarinoita Suomesta: Tehtaankadun poliisisurmat

Keskiviikkona 22. lokakuuta 1997 kello 02.43 Helsingin poliisilaitoksen hälytyskeskus sai ilmoituksen, että hotelli Palacessa on tapahtunut ryöstö. Pian ryöstön jälkeen paljastui, että kaksi järjestyspoliisin konstaapelia oli surmattu lähellä hotellia.

Helsingin poliisilaitoksen hälytyskeskukseen ilmoituksen tehnyt vartija ilmoitti, että hotelli Palacessa on tehty ryöstö.

Lue lisää:

Tehtaankadun poliisisurmissa kuolleet poliisit Eero Holsti ja Antero Palo

Tehtaankadun poliisisurmat 1997

Tanskalainen vankikarkuri Steen Christensen ryösti 22.10.1997 Hotelli Palacen kassan Helsingin Etelärannassa. Karkumatkallaan hän ampui kaksi poliisia.

Lue lisää:

Steen Christensen ja Aarno Arvela oikeudenkäynnissä

Christensenille elinkautinen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Steen Christensenin elinkautiseen vankeuteen poliisimurhista. Hän joutui myös maksamaan surmattujen omaisille satoja tuhansia markkoja.

Kommentit