Hyppää pääsisältöön

Christensen valotti tapahtunutta

Christensen oli kuulusteluissa yhteistyöhaluinen. Hän tunnusti teot ja kertoi, että hän toi surma-aseen mukanaan Tanskasta.

Christensen suuntasi Palacen ryöstön jälkeen kohti Ullanlinnassa Pietarinkadulla sijaitsevaa asuntoa. Hän vaihtoi kuitenkin reittiä nähdessään poliisiauton.

Kuitenkin myös toisella reitillä hän törmäsi toiseen partioon, joka kyseli ryöstöstä. Kun toinen poliiseista alkoi kysellä partioautosta ryöstäjän tuntomerkkejä, hän otti aseen käyttöön.

Hän määräsi vanhempi konstaapeli Antero Palon mahalleen ja autolla olleen ylikonstaapeli Eero Holstin polvilleen ja ampui heidät. Tämän jälkeen Christensen jatkoi juoksujalkaa Pietarinkadun asunnolle.

Vielä samana aamuna hän pääsi ohi poliisivartion juna-asemalle ja matkasi Hämeenlinnaan, jossa hän ehti olla vapaalla jalalla kolme vuorokautta.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto