Hyppää pääsisältöön

Tehtaankadun poliisisurmat 1997

Tanskalainen vankikarkuri Steen Christensen ryösti 22.10.1997 Hotelli Palacen kassan Helsingin Etelärannassa. Karkumatkallaan hän ampui kaksi poliisia.

Christensen sai saaliikseen noin 6 000 markkaa. Hän pakeni Etelärannasta kohti eteläistä kantakaupunkia.

Kaksi Helsingin poliisin konstaapelia, ylikonstaapeli Eero Holsti ja vanhempi konstaapeli Antero Palo yrittivät pidättää ryöstäjän.

Poliisit eivät osanneet aavistaa, että kyseessä oli hengenvaarallinen väkivaltarikollinen.

Christensenin kertoman mukaan hän pakotti aseella uhaten poliisit maahan, kun toinen poliiseista kyseli autosta ryöstäjän tuntomerkkejä. Hän päätti ampua poliisit, jotta pääsisi jatkamaan pakomatkaa.

Tehtaankadun ja Kapteeninkadun kulmassa tapahtuneen surmatyön jälkeen Christensen jatkoi matkaansa Pietarinkadulla olleeseen asuntoon, ja samana päivänä hän onnistui pääsemään junalla Hämeenlinnaan.

Poliisilla kesti useita päiviä saada selville, kuka teon takana oli.

Lue lisää:

Rikostarinoita Suomesta: Tehtaankadun poliisisurmat

Keskiviikkona 22. lokakuuta 1997 kello 02.43 Helsingin poliisilaitoksen hälytyskeskus sai ilmoituksen, että hotelli Palacessa on tapahtunut ryöstö. Pian ryöstön jälkeen paljastui, että kaksi järjestyspoliisin konstaapelia oli surmattu lähellä hotellia.

Helsingin poliisilaitoksen hälytyskeskukseen ilmoituksen tehnyt vartija ilmoitti, että hotelli Palacessa on tehty ryöstö.

Lue lisää:

Steen Christensen saatu kiinni

Christensen kiinni kolmen päivän päästä

Suomalaispoliisit surmanneen Steen Christensenin onnistui paeta läpi poliisin piirityksen Etelä-Helsingistä. Hän matkusti junalla Hämeenlinnaan.

Lue lisää:

Steen Christensen ja Aarno Arvela oikeudenkäynnissä

Christensenille elinkautinen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Steen Christensenin elinkautiseen vankeuteen poliisimurhista. Hän joutui myös maksamaan surmattujen omaisille satoja tuhansia markkoja.

Kommentit