Hyppää pääsisältöön

Brownin perhe Suomessa

Brittiperheen vaikutelmia Rovaniemen ja Inarin seutujen hotelli- ja matkailualan palveluista vuonna 1969.

Tietolaatikko

Radio-ohjelma on osa ohjelmasarjaa, joka nauhoitettiin eri puolilla Suomea vuonna 1969. Ohjelmasarjassa ulkomaalaiset turistit kertoivat kokemuksistaan Suomen suosituimmissa matkailukohteissa.

Lapin tärkeimpiä ulkomaisia markkina-alueita 2006 ovat Saksa, Iso-Britannia, Venäjä, Ranska, Espanja ja Alankomaat.

Herra ja rouva Brownin mielestä Lapin pääkaupungin yleisilme on vahva ja yksilöllinen muihin Euroopan moderneihin kaupunkeihin verrattuna.

Nuoremman herra Brownin mieleen on Inarin seudun luontomatkailu. Kokemustensa innoittamana hän kertoo toiveestaan päästä tukkijätkäksi pohjoiseen.

Hotelli Pohjanhoviin majoittunut nelihenkinen perhe kiittelee toimivia turistipalveluja. Moitteita rovaniemeläiset saavat kielitaidostaan.

Teksti: Rita Landström

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto