Hyppää pääsisältöön

Lanttu- ja porkkanalaatikko

Tänään hyödynnetään joulukinkun silavaa. Laatikoiden lisäksi Vanamo ja Kolmonen valmistavat nimittäin joulukaalia.

Mitäpä joulupöytä olisi ilman porkkana- ja lanttulaatikkoa. Näin jouluntienoilla viime suven porkkanat ja lantut ovat juuri sopivan makeita laatikoihin.

Laatikoiden maustamisessa kannattaa kuulostella omaa makumieltymystään. Myös laatikoiden sakeutta voi säädellä oman mieltymyksensä mukaan. Jos keitos on liian sakeata, niin joukkoon kannattaa lisätä porkkanoiden ja lanttujen keitinlientä.

Asia on pihvi: Joulukaalin sekä lanttu- ja porkkanalaatikon ainekset

Joulukaali:

silavaa, 1 kg kaalia, 4-5 sipulia, kuminaa, meiramia, neilikkaa, suolaa, 2 rkl etikkaa, vettä

Porkkana-riisi-laatikko:

3 dl riisiä
1 dl vettä
1 l maitoa
2 rkl voita
1 kg porkkanoita
2 rkl manteleita
fariinisokeri
4 munaa
4 rkl korppujauhoja

Lanttulaatikko:

lanttua
perunaa
voita
vehnäjauhoa
maitoa
kirveliä
muskottipähkinää
siirappia
korppujauhoja