Joulupihvissä vuodelta 1972 Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat salaattia sienistä, varsiselleristä ja punakaalista. Ohjelmassa otetaan talteen syksyn sienisato ja kasvimaan antimet.
Salaattien raaka-aineet ovat sekä terveellisiä että edullisia. Niillä saa mukavasti kevennettyä joulun muuten melko tuhtia antia.
Mausteiksi käytetään mm. suomalaisten suosimaa maustepippuria. Hieman eksoottisempaa maustetta edustaa tällä kerralla kirveli. Minttu taas antaa pirteyttä salaattiin.
Jälkiruuaksi valmistetaan riisiluumuvanukasta. Maku on tutun jouluinen.
Hassuttelu mielessä Vanamo ja Kolmonen valmistavat myös reisiluumunakkaan.
Asia on pihvi: Salaattien ja riisiluumuvanukkaan ainekset
Sienisalaatti
sekasieniä
sipulia
kirveliä
maustepippuria
hapankermaa
Varsisellerisalaatti
1 varsiselleri
1 omena
Juustokastike
2 rkl sinihomejuustoa
yhden appelsiinin mehu
1rkl öljyä
mustaapippuri
paprikaa
suolaa
Raakasalaatti
lanttua
porkkanaa
punakaalia
appelsiinia
sitruunaa
minttua
Riisiluumuvanukas
1 l maitoa
150 g riisiä
1 vaniljatanko
pala kanelia
200 g kuivia luumuja
150 g sokeria
1dl valkoviiniä
suolaa
6 kpl liivakkoa
3-4 dl kermaa