Hyppää pääsisältöön

Kolmesta possusta Liikennelauluun

Georg Malmstén teki Mikki Hiiri -kuvaelmien lisäksi ison joukon muitakin lastenlauluja. Ne ovat säilyttäneet tenhonsa vuosikymmenestä ja sukupolvesta toiseen.

Kolme pientä possua on käännös Disney-piirrosfilmin Three Little Pigs tunnussävelestä. Malmstén oli jo tätä ennen tehnyt omia Mikki-musiikkisatujaan, mutta possulaulu oli ensimmäinen suomennettu versio "virallisesta" Disney-musiikista.

Opettavaisissa lauluissa Tottelematon tipi ja Hyljätty nukke on mukana Malmsténin sisar Greta Pitkänen, joka muistetaan parhaiten Mikki-laulujen päähenkilönä.

Sairaan karhunpojan Malmstén levytti ensi kertaa jo vuonna 1930. Tämä versio on uudelleenlevytys 1950-luvulta.

Lasten liikennelaulu kuuluu Malmsténin 1950-luvulla tekemiin lastenlauluihin. Sen sanoma ei olisikaan ollut yhtä ajankohtainen vielä 1930-luvun perin vaatimattomassa liikennevilinässä.

Tietolaatikko

Kolme pientä possua (Who´s Afraid of the Big Bad Wolf). Säv. Frank Churchill, sov. Georg Malmstén, san. Ann Ronell, suom. san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén ja Odeon-orkesteri. Odeon A 228336.
Tottelematon tipi. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén, Greta Pitkänen ja Dallapé-orkesteri. Odeon A 228261.
Hyljätty nukke. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén, Greta Pitkänen ja Dallapé-orkesteri. Odeon A 228353.
Sairas karhunpoika. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén. Finlandia P 159.
Lasten liikennelaulu. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. Asser Tervasmäki (= Helena Eeva). Es. Georg Malmstén ja Odeon-orkesteri. Odeon PLD 125.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto