Hyppää pääsisältöön

Kolmesta possusta Liikennelauluun

Georg Malmstén teki Mikki Hiiri -kuvaelmien lisäksi ison joukon muitakin lastenlauluja. Ne ovat säilyttäneet tenhonsa vuosikymmenestä ja sukupolvesta toiseen.

Kolme pientä possua on käännös Disney-piirrosfilmin Three Little Pigs tunnussävelestä. Malmstén oli jo tätä ennen tehnyt omia Mikki-musiikkisatujaan, mutta possulaulu oli ensimmäinen suomennettu versio "virallisesta" Disney-musiikista.

Opettavaisissa lauluissa Tottelematon tipi ja Hyljätty nukke on mukana Malmsténin sisar Greta Pitkänen, joka muistetaan parhaiten Mikki-laulujen päähenkilönä.

Sairaan karhunpojan Malmstén levytti ensi kertaa jo vuonna 1930. Tämä versio on uudelleenlevytys 1950-luvulta.

Lasten liikennelaulu kuuluu Malmsténin 1950-luvulla tekemiin lastenlauluihin. Sen sanoma ei olisikaan ollut yhtä ajankohtainen vielä 1930-luvun perin vaatimattomassa liikennevilinässä.

Tietolaatikko

Kolme pientä possua (Who´s Afraid of the Big Bad Wolf). Säv. Frank Churchill, sov. Georg Malmstén, san. Ann Ronell, suom. san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén ja Odeon-orkesteri. Odeon A 228336.
Tottelematon tipi. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén, Greta Pitkänen ja Dallapé-orkesteri. Odeon A 228261.
Hyljätty nukke. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén, Greta Pitkänen ja Dallapé-orkesteri. Odeon A 228353.
Sairas karhunpoika. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. R. R. Ryynänen. Es. Georg Malmstén. Finlandia P 159.
Lasten liikennelaulu. Säv. ja sov. Georg Malmstén, san. Asser Tervasmäki (= Helena Eeva). Es. Georg Malmstén ja Odeon-orkesteri. Odeon PLD 125.

Kommentit